“Всі шляхи ведуть до Бога”

Є багато точок зору. Є багато релігій. Хтось вірить в Христа. Хтось в Магомета, Буду, Кришну і т. п. В свою чергу і ці релігії діляться на багато деномінацій та напрямків.

Існує навіть вираз: “Всі шляхи ведуть до Бога” або “У кожного свій шлях до Бога”.

Чи вірно це? — І так, і ні.

Звичайно, в певному розумінні, рано чи пізно всі дороги приведуть до Бога. Але всі вони приведуть до Бога як судді. І лише одна приведе до Бога як Батька.

Якби вислів “У кожного своя дорога до Бога” був вірним, то ми повинні були б сказати, що шлях вбивства, обману, крадіжок та насильства, та іншого зла також є чиєюсь дорогою до Бога.

Але всі ми розуміємо що це не так. Христос говорить, що у всіх людей є лише дві дороги, і вони закінчуються в різних місцях:

“Йдіть вузькими ворітьми, бо широкі ворота та простора дорога ведуть до загибелі, і більшість йдуть ними; тому що тісні ворота і вузький шлях, що веде до життя, і мало хто знаходить його.” (Матвія 7:13-14)

Отож: якщо ти не йдеш вузьким шляхом, то ти йдеш широким, а значить — прямуєш до загибелі.

Також Христос говорить:

“Я є шлях і правда і життя; ніхто не приходить до Отця,
як тільки через Мене”. (Івана 14:6)

Тут ми бачимо категоричну заяву Христа, що тільки Він є єдиним шляхом до Бога. І це не тільки слова. Христос підтвердив їх Своєю смертю та воскресінням. І це важливо пам’ятати. Бо ніхто з релігійних вождів та авторитетів світових релігій не зробив нічого подібного. Навіть справжні святі, ні Марія — мати Ісуса.

Тому ніхто з них не є шляхом до Бога і тим більше шляхом до спасіння. Лише Він, — Син Єдиного Істинного Живого Бога, — Ісус Христос.

Святий апостол Петро стверджує:

“Він є камінь, відкинутий вами будівниками, але зробився головним каменем будівлі, і нема ні в кому іншому спасіння, бо нема іншого імені під небом, даного людям, яким можна було б нам врятуватися.”
(Дії Святих Апостолів 4:11-12)

Як бачимо, тільки через Христа можливе спасіння і тільки через Нього можливо прийти до Бога. Бо саме Він, взявши на Себе покарання за наші гріхи, звершив велику роботу нашого спасіння.

В післанні до Євреїв про це написано:

“Цей, бувши сяйвом слави і відображенням особи Його, і тримаючи все словом сили Своєї, здійснив Собою очищення гріхів наших, посів по правиці трону величі на висоті.”
(Євреям 1:3)

А також:

“Він же, принісши одну жертву за гріхи, назавжди сів по правиці Бога… бо Він одним принесенням назавжди зробив досконалими освячуваних.”
(Євреям 10:12,14)

Гріх людини робить неможливим її прихід до Бога будь-яким шляхом. Але Христос, взявши на себе нашу гріховність та понісши покарання за неї, помер за це на хресті. А потім Він воскрес із мертвих. Тепер Він живий і є єдиним надійним шляхом до Бога для кожного, хто повірить в Нього.

І не тільки шляхом, але й гарантом того що ті, хто по справжньому вірять в Нього, будуть виправдані на суді Божому.

Дорогий друже! Якщо ти прийдеш на суд Божий з надією на Буду, Магомета, Кришну чи навіть на християнських святих або Марію або з надією, що ти хороша людина і робив багато хорошого, — ти залишаєшся без прощення гріхів. І тебе чекає вічне покарання за твої гріхи.

Тому не зволікай. Звернися до Бога у щирій молитві прямо зараз. Попроси в Нього пробачення за твої гріхи. Довірся Ісусу Христу як твоєму єдиному Господу і Спасителю. Знай, що Він любить тебе і бажає для тебе тільки хорошого.
Почни вивчати Слово Боже , яке записане в Євангелії (книга “Новий Заповіт”). А також почни відвідувати служіння християнської церкви, де ти зможеш спілкуватися з іншими християнами.

Зичимо Божих благословінь!

(Укладено згідно вчення Господа Ісуса Христа, Його святих апостолів та Біблії)