Життя без надії — не життя

Вхопитись за надію

Насправді, надія є невід’ємною частиною нашого життя. Життя без надії – це не життя.

Всі сподіваються на щось. У кожної людини своя надія: робота, лікарі, науковці, політики, зв’язки, гроші, друзі, вибори, депутати, Європа, «безвіз» тощо.

І що? Чи справжніми були наші надії?

Скільки разів ці “фейкові” надії розчаровували вас? Вони вводили нас в оману, а потім руйнувались, як карткові будиночки, знову і знову залишаючи нас “з носом”.

Невже знову потрібно шукати іншу хибну надію без Бога, щоб знову бути обманутим? Будь-яка така надія — це ще один крок до чергового розчарування.

Біблія попереджає, що людина, чия надія не в Бога, проклята (Єремія 17:5-7):

“Так говорить Господь: проклятий той, хто сподівається на людину і плоть робить своєю підтримкою, і чиє серце віддаляється від Господа. Він стане наче кущ в пустелі і не побачить, коли прийде добро, і буде селитися в спекотних місцях в степу, на землі безплідній та безлюдній. Благословенний той, хто покладається на Господа, і чия надія — Господь.”

Існує тільки одна справжня надія, яка ніколи не підведе і не розчарує нас. І це надія на Бога і Його Слово, записане в Біблії. Але, на жаль, є так мало тих, хто готовий покласти свою надію на Бога. Людині, яка звикла дивитися на речі фізичними очима, важко повірити в невидиме і надприродне.

Невір’я завжди було головною проблемою і головним гріхом людства. Знаючи слабке місце людини, сатана почав сіяти сумніви і недовіру до Божих слів ще в Едемському саду. І в результаті перша жінка, Єва, повірила сатані, а не Богу.

Але питання сьогодні до тебе, мій друже: кому ти повіриш? Якщо ти не віриш Богові, то ти віриш сатані. І, звичайно, ти не можеш надіятися на Бога, в якого не віриш.

Віра і невір’я є визначальними факторами земної і вічної долі людини.
В Євангелії від Івана 3:36 написано:

“…Віруючий у Сина має вічне життя, а не віруючий у Сина не побачить життя, але гнів Божий перебуває на ньому…”

Тому, якщо ти не віриш в Ісуса Христа, то в тебе серйозна проблема.

Що ж робити?

Бог запропонував людям ліки від невір’я. В листі до Римлян 10:17 написано:

“Тож, віра від слухання і слухання від Слова Божого”.

Тому почніть вивчати Слово Боже, що записане в Біблії, і це зростить вашу віру в Бога. А також почніть відвідувати служіння християнської церкви, щоб слухати проповідь Слова Божого. І тоді ви здобудете справжню і ефективну віру в Бога, а також дізнаєтеся, що всі люди (і ви також) порушили Божі заповіді і заслуговують вічного покарання в муках пекла.

Але Ісус Христос взяв на себе покарання за гріхи всіх людей і помер за це на хресті. І кожна людина, яка покається перед Богом у своїх гріхах і повірить в Ісуса Христа як свого Господа і Спасителя, отримає прощення гріхів, спасіння від пекла і вічне життя в Божому царстві.

Божих вам благословінь!

(Укладено згідно вченя Ісуса Христа, Його святих апостолів і Біблії)