Хто має право читати Євангеліє?

Недавно молодий чоловік сказав мені, що він не читає Євангеліє тому, що то свята книга, а він — грішний, і що його священник не дозволяє їм читати Євангеліє, бо вони недостойні. Коли я запитав у цього молодика де він розраховує провести вічність, він відповів: “звичайно в пеклі”, тому що він грішник.

Дуже дивує позиція та наука його священника. Адже Христос говорить, що Він прийшов покликати до спасіння саме грішників.

“Не здорові потребують лікаря, а хворі; Я прийшов покликати не праведників, а грішників до покаяння” (Єв. від Марка 2:17)

А Іван Богослов пише:

“Оце написав я вам, віруючим в ім’я Сина Божого, щоб ви знали, що ви, віруючи в Сина Божого, маєте життя вічне» (1-е Івана 5:13)

Тобто Євангеліє саме для того і написане, щоб грішники прочитали його, повірили в нього і спасалися ним. Таке враження, що той священник спеціально не дає людям можливості повірити та спастися. Та й навіщо така церква і такий священник якщо людина, перебуваючи в такій церкві, однаково йде до пекла. Звичайно, хочеться вірити, що це виняток. Але, на жаль, такі речі нерідко доводиться чути від вірян.

Також часто віряни стверджують, що в вічності вони збираються отримати те, на що заслуговують. Але навіщо тоді помирав Христос? Адже саме в тому і полягає суть християнства, що Христос взяв на Себе гріхи всіх грішників. А значить, за наші гріхи Він уже розрахувався цілком. Святий апостол Павло навчає:

“Отож, дізнавшись, що людина виправдовується не ділами закону, а тільки вірою в Ісуса Христа, і ми повірили в Христа Ісуса, щоб виправдатися вірою в Христа, а не ділами закону; бо ділами закону не виправдається ніяка людина” (До Галатів 2:16)

А це зовсім не те, що навчають деякі священники. Говорячи про таких горе-священників, Христос попереджував:

“…лишіть їх: вони — сліпі вожаки сліпих; а якщо сліпий веде сліпого, то обоє впадуть в яму” (Матвія 15:14)

Отже, спасіння від Бога ми НЕ заслуговуємо, а отримуємо його вірою як Божий подарунок.

Але тоді виникає питання: так що, тепер можна жити в гріхах? — Звичайно ні! Гріх потрібно залишити, а якщо в нас не вистачає сили, то потрібно просити щоб Господь дав нам перемогу над гріхом.

В листі до Римлян святий апостол Павло пише:

“Гріх не повинен володіти вами, бо ви не під законом, а під благодаттю. Що ж? станемо грішити, тому що ми не під законом, а під благодаттю? Ніяк. Невже ви не знаєте, що, кому підкорене ваше життя, того ви і раби, або раби гріха до смерті, або послуху перед Богом, до праведності?” (До Римлян 6:14-16)

Христос досить зрозуміло навчає:

“…Ісус сказав їй: і Я не засуджую тебе; іди, та більше не гріши” (Від Івана 8:11)

Підсумовуючи вище сказане, звертаюсь до всіх: Бог прощає та приймає всіх хто визнає свої гріхи та з вірою в Христа оголошує їм війну. Пам’ятайте, задля вашого спасіння була заплачена велика ціна. Сам Син Божий помер на хресті за наші гріхи. Він купив нам прощення і вічне життя Своєю Кров’ю. Отож, не знехтуйте Його подвигом заради вас. Хіба розумно йти в пекло, якщо є можливість уникнути його?

Попросіть у Бога пробачення прямо зараз. Негайно почніть вивчати Євангеліє, та живіть згідно його вчення!

(Укладено на основі вчення Ісуса Христа, Його святих апостолів і Біблії)